ZÁMEK KUNÍN – každoroční slavnost ,,Růže pro paní hraběnku“ k poctě milované hraběnky Walburgy.
Aranžmá růží v pokojích zámku v k poctě naší dobré hraběnky Walburgy. V roce, kdy si připomínáme 20. výročí zpřístupnění zámku a 300 let od příchodu rodiny Harrachů na zámek. Také letos bude historické vazby květin připravovat přední český florista Slávek Rabušic.
Program od ŠHF:
Šaty dělaj člověka
27.9. až 29.9. 2024
13.00 – 23.00
U příležitosti pořádání tradiční květinové slavnosti Růže pro paní hraběnku jako poctu hraběnce Walburze se můžete těšit na na kostýmované představení „Šaty dělaj člověka“ v podání Šáruš History Fashion. Jedná se o ukázku oblékání, tentokrát ale na to, jak se z komorné stala šlechetná urozená dáma, kdy ji hraběnka věnovala jedny ze svých šatů
Aristokratické dostaveníčko a půjčovna kostýmů
27.9. až 29.9. 2024
9:00 – 17:00
Uprostřed záplavy květů v bohatě zařízených pokojích zámku potkáte skvostně oděný šlechtické páry z doby mládí hraběnky Walburgy. Na zámku si připomínáme rodinu Harrachů a hraběnka Walburga byla považována za celebritu celé střední Evropy. S párem si můžete o hraběnce popovídat nebo se s ním na památku vyfotografovat. Samozřejmě v dobových kostýmech, které si můžete zapůjčit v půjčovně kostýmu přímo na zámku.
Více informací o akci najdete zde: ZDE

 

Půjčovna oděvů

Ukázky oděvů

Více informací o půjčovně zde:
Půjčovna oděvů na zámku Kunín
Lokalita: Zámek Kunín